שיטות שונות של חקלאות בת קיימא צברו פופולריות בשנים האחרונות, וזאת לגמרי בצדק. שיטות אלו שואפות ליצירת מערכת אקולוגית-חקלאית בת קיימא ועצמאית יותר. שיטה אחת שקיבלה פופולריות רבה היא גינון ללא עדירה (באנגלית - No Dig). מאז שנות ה70, חקלאים רבים שדגלו בשיטת גידול זו הוכיחו שאפשרי בהחלט לגדל בהצלחה יבולים בריאים ללא עדירה ובהרבה פחות עבודה.
בגינה ללא עדירה לא מקלטרים, לא עודרים ולא מפלחים את הקרקע. במקום זאת בונים בתחילה ערוגות מוגבהות בעובי של 20-30 ס"מ מחומר אורגני (לרוב קומפוסט) על גבי האדמה, מבלי להפריע למבנה הקרקע הקיים. יש המשתמשים בשכבת קרטונים חוצצת בין שכבת הקרקע לשכבת הקומפוסט כדי למנוע צמיחת עשבים, אך זה לא תמיד הכרחי – הכל תלוי בתנאי השטח.
שיטת ה’גינה ללא עדירה’ מאמינה, בדומה לשיטות האורגניות האחרות, שאיכות הקרקע היא הבסיס עליו גדלים ירקות חזקים, בריאים וטעימים יותר. בערוגות ללא עדירה קרקע הגידול נשארת קבועה ושלמה, ללא עדירה, ניקוש או חפירה וכך אנו מספקים סביבה יציבה וקבועה לתולעים, לפטריות ולמיקרו-אורגניזמים בקרקע, ואילו בתורם תורמים לאיכות הקרקע ולאיכות היבול החקלאי.
היתרונות בגידול ללא עדירה: שיפור מבנה הקרקע, אגירת מים טובה יותר, אוורור מוגבר והפחתת העשבים השוטים. בזכות כך גינון ללא עדירה היא שיטה בעלת תחזוקה נמוכה לעומת השיטות הקונבנציונאליות. אך עם זאת עלות ההקמה גבוהה יותר בשל הצורך בכמות רבה של חומר אורגני (קומפוסט).